6 מנות
2 מנות בתוספת סלט ירקות = תחליף לארוחת צהריים

חומרים:

  • 6 פלפלים גדולים
  • 500 ג' בשר הודו טחון
  • כוס אורז מבושל
  • בצל קטן קצוץ
  • שן שום כתושה
  • כפית פפריקה
  • כוס רוטב עגבניות (מתכון מצורף בזאת)
  • מלח ופלפל
  • כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

  • חותכים את המכסה של הפלפלים ושומרים אותו, מנקים את הפלפלים מליבה ומגרעינים.
  • בקערה מערבבים את הבשר, האורז, הבצל, השום, פפריקה וחצי מכוס רוטב העגבניות.
  • מתבלים במלח ופלפל. ממלאים בתערובת את הפלפלים ומכסים ב״מכסה״.
  • מניחים בסיר את הפלפלים ויוצקים את שארית הרוטב ואת רסק העגבניות.
  • מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהממולאים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מכסים ומביאים לרתיחה.מבשלים מכוסה על אש קטנה כ 40 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מתכון לרוטב עגבניות טרי

חומרים:

  • 2 עגבניות מאד בשלות
  • חצי לימון סחוט
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית סוכר
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר!