6 מנות

מנה = תחליף למנת חלבון עיקרית

חומרים:

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

  • 2 כפות רוטב סויה

  •  1/2 כפית קורנפלור

  • חלבון ביצה

  • חצי כפית שטוחה מלח

  • רבע כפית שטוחה פלפל שחור

  • כפית שמן קנולה, לטיגון חזה העוף

  • כפית שמן קנולה, לטיגון הירקות.

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור

  • 2 כפות רוטב סויה

  • כף רוטב טריאקי

  • כף דבש 

ירקות

  • בצל, חתוך לקוביות

  • גזר, חתוך לרצועות

  • פלפל אדום, חתוך לרצועות

  • חצי פלפל ירוק חריף, חתוך דק

  • פלפל צהוב, חתוך לרצועות

  • רבע כרובית, חתוכה דק

  • גבעול סלרי, פרוס דק

  • שן שום, כתושה

  • קישוא, חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

  • בקערה מערבבים את רצועות חזה העוף עם רוטב הסויה, הקורנפלור, חלבון הביצה, המלח והפלפל השחור. משהים כרבע שעה.

  • במחבת טפלון  שמים כפית שמן ומוסיפים לפי הסדר את הבצל, הגזר, הפלפלים, הכרובית, הסלרי, השום ולבסוף את הקישוא.

  • מטגנים את הירקות למשך כ- 8-10 דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, רוטב הסויה, רוטב הטריאקי והדבש.

  • משמנים עם כפית שמן מחבת טפלון נוספת ומקפיצים את נתחי העוף. מוסיפים לירקות ומערבבים עוד 2-3 דקות.