סלמון צלוי בעשבי תיבול

4 מנות מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית חומרים: 800 גרם דג סלמון 4 שיני שום, כתושות צרור עלי פטרוזיליה, קצוץ דק צרור עלי נענע, קצוץ דק 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ מיץ מלימון שלם כף שמן מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: להכנת הרוטב: מערבבים את השום, השמן, עלי הנענע, הפטרוזיליה והפלפל החריף. מתבלים בפלפל שחור ומיץ לימון. מניחים את הדגים בתבנית ומצפים אותם ברוטב. אופים כחצי שעה בתנור בחום גבוה, מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות.