מנה אחת

מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית 

חומרים:

  • 150 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

למרינדה:

  • 1 כף רוטב סויה

  • 1 כף מיץ לימון

  • 4 טיפות שמן שומשום

  • 1 כפית קורנפלור

  • 1 שן שום קטנה כתושה

לסלט:

  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך למקלות דקים

  • 1/2 קולרבי, קלוף וחתוך למקלות דקים

  • 1 מלפפון, פרוס למקלות

  • 2-1 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

  • כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות

  • פלפל חריף, קצוץ דק

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות מים

  • 1 כף יין לבן חצי יבש

  • 3 כפות מיץ תפוזים

  • 2 טיפות שמן שומשום

  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר על פומפייה

אופן ההכנה:

  • הכננת העוף: מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה, מוסיפים את נתחי העוף ומקררים במקרר כחצי שעה.

  • הכנת הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים. מאחסנים במקרר.

  • הכנת הסלט: מסדרים את הירקות בקערת ההגשה.

  • מסננים את העוף מהמשרה, מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות עד שילבין.

  • ההגשה: מניחים את נתחי העוף החמים על הסלט הקר ויוצקים את הרוטב מעל.